Kültéri Családi fotózás

Kültéri családi fotózás

Nyár

A kültéri fotózások időszaka, kései naplementékkel, virágos mezőkkel, sok mosollyal és bolondozással. Szeretem a kinti fények hangulatát, azonban ez nem volt mindig így. Sokáig ódzkodtam kimenni a szabadba és természetes fénnyel fotózni. Hozzászoktam, hogy a stúdiómban én uralom a fényt. Ha akarom kevesebb, ha akarom több. Meghatározhatom az irányát, az erősségét, a keménységét.

kulteri csaladi fotozas

A kültéri fotózásoknál kicsit más a helyzet. Igazodni kell az időjáráshoz, ami valljuk be, az elmúlt pár hétben „kicsit” esős volt. 🙂  Mindig epekedve figyeltem kollégáim képeit, aztán eljött a pillanat, amikor a szép kültéri fotók utáni vágyam legyőzte a félelmemet. Első alkalommal szerelemmé vált, pedig annyira izgultam. A kültéri családi fotózásokat olyan eldugott helyszínekre szervezem, ahol kis eséllyel zavarnak bennünket. Mivel nagy a tér, lehet kergetőzni, táncolni, nevetni, szaladni. Olyan pillanatokat örökítek meg, amik tele vannak őszinte mosollyal, nevetéssel. Nem a beállított képek világa ez. Sokkal inkább felszabadult, bensőséges képek forgataga sok részlettel, közeli portréval.

Mindenki imádja fényképezni a gyerekeit, ott van a kezünkben a mobil, napi 50 kép készül a csemetéről, aki elég korán megtanulja, hogy ha fotózzák mosolyogni „kell” és igen hamar kialakul a „kamera mosoly”, ami mosoly ugyan – egy felfelé mutató görbe-  de nem őszinte, nem szívből jön.
A kültéri fotozásoknál fontosnak tartom, hogy minden nevetés és mosoly igazi legyen. Jó hangulattal, játékos feladatokkal érjük el. Ti önmagatokat adjátok, játszotok a gyerekekkel, és az én dolgom, hogy olyan emléket kapjatok erről, ami megdobogtatja a szíveteket. Amire ránézve csordultig van az öröm aurájával a lelketek.
A kültéri családi fotózásokat minden esetben a késő délutáni/esti órákban készítem, előre egyeztetett helyen. Érdemes előtte a ruházatról egyeztetnünk, hogy az passzoljon a hangulathoz.

Amire biztosan szükség lehet, az a szúnyogriasztó 🙂  Nagyjából egy órát érdemes rászánni –választott csomagtól függően- a fotózásra. Az újszülött fotózáshoz képest ez mindenképp jó hír, főleg az apukák számára 😉

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Scroll to Top