Az újszülött fotózás kellékei

Az újszülött fotózás kellékei

Régóta szerettem volna pár gondolatot szentelni a témának, hiszen olyan sokan mondjátok a stúdiómba belépve, hogy mennyi csodaszép kellék lapul a polcokon, és nem is gondoltátok volna, hogy az újszülött fotózás kellékei ilyen széles palettán mozognak.

Sokan hiszik, hogy ezek a svéd bútoráruház termékei, viszont az igazság nagyon távol áll ettől. Az újszülött fotózás kelléktárát egy komplett ellátó hálózat biztosítja, a világ különböző országaiban készülnek, a legtöbb kézműves munka, egyedi darabokkal.

Amikor belevágtam a szakmába én sem gondoltam volna, hogy ekkora méretű ez a piac és mennyire kiforrott termékek állnak az újszülött fotósok rendelkezésére.

Kicsit a ruhadivathoz tudnám hasonlítani ezt az ágazatot. Amikor én kezdtem teljesen más kellékekkel dolgoztunk. Más volt a „divat” Az eltelt idő alatt azok a kellékek „elavultak” hiszen folyamatosan változik a trend, ami viszi más irányba a képeket. Kicsit olyan ez, mint amikor előkerül a szekrényből egy 5-6 éves ruhadarab, és ha az nem a klasszikus „kis fekete” akkor látjuk, hogy a divat szerint már eljárt felette az idő.

Újszülött fotózás workshop oktatás babafotózás Budapest
Újszülött fotózás workshop oktatás babafotózás Budapest
  • Fontos szempont továbbá a kelléktár kialakítása közben az aktuális trend figyelembevételén kívül a kombinálhatóság. Melyik kelléket mivel lehet használni, mi passzol, mi praktikus, hogyan illeszthetem bele a meglévő dolgaimba. Nem is olyan könnyű feladat ez 🙂

Azt hiszem, minden fotós nevében kijelenthetem, hogy nagyon szeretünk új kellékeket beszerezni, kipróbálni. Ez motivál sokszor az új dolgok alkotására, a változatosság kialakítására. Mindannyian emlékszünk a régi ovis piros telefonos fotókra. Szinte mindenkinek volt. 🙂 Így hát törekszem arra, hogy ne csak a „piros telefon” legyen a kelléktárban, hanem sok más is, amik közül választhattok.

A másik dolog, amit a kellékek kapcsán meg kell említenem az az ár. Mivel kézzel készült termékekről van szó ez az árukon is meglátszik. A minőségi újszülött kelléknek borsos az ára. A fa tálak átlagban 40.000 Ft-ba kerülnek, a kiságyak 30-50.000 Ft-os áron elérhetők, de ez egyik legdrágább kellékem az egy pici fotel, ami 100.000 Ft volt anno.

Az újszülött fotózás kellékei
Az újszülött fotózás kellékei

Amikor belépsz stúdiómba, ott féltve őrzött kincseket találsz, gondosan válogatott kellékeket, kézműves, egyedi darabokat.

Ugyanez érvényes a ruhatárra. Az újszülött és a kismama ruhák is egytől-egyig kifejezetten a fotózásokra készültek. Kézimunka, nem tömeggyártás. Az újszülött ruhácskákból a kellékesek jellemzően csak 1-1 darabot varrnak egy színösszeállításból, ezzel is biztosítva az elkészült képek egyediségét.

Sokat tudnék írni még a témában, de csak egy kis részét szerettem volna megmutatni, ezzel egy pici betekintést engedni a témába.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Scroll to Top