Újszülött fotós workshop

Újszülött workshop – ahogy én látom

Az újszülött fotózás szerintem a fotós szakma egyik legnehezebb ága. Nem a fotóstechnikai kihívásokra gondolok elsősorban, hanem a babákkal való munkára. Türelmet és alázatot igénylő feladat, ahol sokat kell tanulni, gyakorolni. Nem győzöm ezt hangsúlyozni minden alkalommal.

Négy éve kezdtem újszülötteket fotózni, ekkor még a legmerészebb álmaimban sem szerepelt, hogy valaha én fogok másokat tanítani. Aztán teltek az évek, képeztem magam különböző oktatásokon itthon és külföldön, részt vettem online workshopokon, és eljött a pont, amikor egyre gyakrabban kerestek meg más fotósok-  oktatnám-e őket az újszülött fotózás témában.

Őszintén szólva, mindig úgy éreztem többet és többet kell még fejlődnöm, hiszen olyan sok gyakorlást igényel a babák fotózása és mindig van még mit tanulni.
Szóval, azt éreztem nem állok készen rá, ugyanakkor szerettem volna más fotósok fejlődésében részt venni, új ismeretségeket kötni, és a tanítással egy új kihívás is érkezett, így belevágtam.

Már túl vagyok jó néhány újszülött workshopon mégis minden alkalommal ugyanúgy izgulok előtte 🙂

Az újszülött fotózás workshopon egy aprólékosan felépített tematika alapján haladok.

Emlékszem, hányszor jutott eszembe, egy-egy felismerésnél, hogy mennyire hasznos lett volna, ha az elején elmondja ezt valaki.

Apróságoknak tűnnek, de nagyon fontos kis mozdulatok, és kis trükkök sokasága, amit évek alatt gyűjtöttem össze. Mindet egy csokorba szedve mutatom meg, hogy a legátfogóbb ismeretanyagot kapják a tanítványaim a pózok, fények, és szögek rengetegén kívül.

Talán minden mozdulat egyértelműnek hat az oktatás alatt, könnyűnek tűnik, magától értetődőnek. Aztán ha már egyedül fotózol bizony záporoznak a kérdések, „Hogy is volt? Merről kellett? Melyik kezecskéje?”

A workshop után még két hónapig fogom a kezed. Konzultálunk, ha kérdésed van, átnézem az oktatás után készült önálló munkáidat, javaslatot teszek, min csiszolj még kicsit.

Ujszulott Fotozas Workshop Oktatas Babafotozas Budapest 5

Fontosnak tartom kiemelni, hogy én ugyan megmutatok mindent, ami szakmailag a segítségedre lesz, viszont ahogy letisztul az információ majd Benned- gyakorolsz, elindul a fejlődés- akkor jön az a rész, ahol megtalálod a saját hangod. Nincs két egyforma látásmód, ezért még ha pontosan ugyanazzal a felszereléssel is fotózunk mégis lesz benne egy apró rész, ami Te vagy.

A későbbiekben ezt kell megtalálnod, amikor már nem azon gondolkodsz, egy póz hogyan szabályos, hanem hogy mitől lesz a Tiéd.

A legutóbbi magán oktatáson az egyik modellünk apukája szintén szakmabeli volt, hála Neki van pár fotóm a kulisszák mögül. 🙂

Ha szeretnél jönni a következő újszülött fotós workshopra, vedd fel velem a kapcsolatot, kattints ide: Tóth Judit FlowPfotó

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Scroll to Top